Добре дошли

Искате да ни посетите, да станете част от нас или просто да се порадвате на селото.

На 2522 от Париж, на 268 км. от София, на 121 от Пловдив, 30 км. от Смолян, на 15 км. от Смилян високо в гънките на Родопа планина се намира село Киселчово. Село с 15 жители, без магазин, без кръчма, без мобилен обхват и интернет. Различното село!

Тук, с помощта на много доброволци изградихме нашия арт център Артел 13.

Място, където хората общуват на живо, където гори огън, където звездите са огромни, а тишината гали.

Нашата база се помещава в къща над сто години изградена от камък и дърво. Напълно реновирана с всички градски удобства – топла вода и парно, пухени завивки, френска декорация.

В нашата къща храната е на почит, кухнята е мястото, което ни събира , а огромната ни маса умее да пише. Да, тя записва историите, които чува, въздишките и усмивките ни. Не сме до лудост обхванати от манията за био-еко-домашно-чисто-полезно. В Родопите това е лесно, просто по-голяма част от продуктите ни са домашни, чисти, полезни – така или иначе!

При нас можете да се научите: да месите хляб,   да словоблудствате за изкуство и други удоволствия, да изпробвате чувството си за хумор и самоирония, да берете и познавате билките, да яздите кон и да ловите риба и всички умения, които предлагат ателиетата ни.

Добре дошли!