АТЕЛИЕ

РОДОПСКИ ДИАЛЕКТ

в "Артел 13"

Родопски диалект


7 – 9 юни 2019

Мама ма проводи
в подьникън да ида,
в подьникън да ида-
гюбрьона да изфорлям.

Хиляди бъбульки
шават по гюбрьоса
и една бъбулька
ма хапна за ногаса.


Разбирате ли това стихотворение? Ако да, то следващото ни атеие е за вас. Ако не – то обезателно трябва да участвате в ателието за Родопски диалект. Да се посмеем на родопски, да подумаме, да разберем коя дума какво означава.

Сладкодумната Веса Бабаджанкова, позната на мало и голямо в Родопите и не само ще ни превежда, ще ни учи, ще ни разсмива.

За водещия на ателието


Веселина Бабаджанкова
За себе си Веселина Бабаджанкова казва:

"Аз съм Весето. Мерките ми са 80-60-40: 80 кг, на 60 години, 40 години съм по сцени, стадиони, събори, медии от всякакъв вид, ресторанти и по всички места, на които мога да стъпя с микрофон или без, срещу мен да има поне още един, за да има на кого да си кажа лакърдийката. И всичко това е родопско: и годините, и килограмите, и лакърдиите.

Председател съм на уникалния клуб "Зевзек" към Райковското читалище "Орфееви гори", а целта му е точно такава - да издирва, съхранява и популяризира благата родопска дума.

Попявам. И сама, и с приятели. Пак родопски песни. Хубави са! Тежки, тъжни и красиви!

Родила съм се с името Веселина, на 22 добавих фамилията Бабаджанкова за да ми се получи цяло и да значи весела дебела жена. Не ми пука, защото знам, че е по-добре един мъж като те срещне да му иде да те изяде, отколкото да те нахрани! Пък и има два вида жени - мършави и хубави.

Ако искате да се видим, да погълчим на каматнияс наш родопски диалект, да са похлептем, да попеЕм, да отпуснем душЕсе ялате или духодайте в Киселчово."* * *
А дали си заслужава да духодате?
Отпийте глътка от самобитния хумор на Веса Бабаджанкова тук:
Родопски хумор с Весела Бабаджанкова
пък ако ви е станало благо на душата, не мислете - ялате!

Програмата

По време на ателието ние ще се погрижим изцяло за вас. Ще бъдете нахранени 3 пъти на ден. Ще получите кафе и чай в неограничени количества. Ще имате всички необходими материали за обучението. Ще се насладите на нощувка в нашата база.

Алкохол не се предвижда. За него ще трябва да се погрижите сами и то предварително.

Записване и такса за участие

Таксата за участие в Ателието е 140 лв. Записването става с капариране на 50% от таксата за участие. Позвънете на тел. 0301 58 444 или ни пишете, за да се уверите, че има свободни места. Ателието ще се проведе при минимум 6 участника.Приятели на Артел 13


Адрес:

4765 Киселчово
Улица 1
artel13.kiselchovo@gmail.com


Контакти:

Телефон:  0301 58 444
Мобилен:  0877 376 595
Skype: monachoban


Местонахождение:

GPS: 41.533, 24.5936
Карта: Google Maps
Още за пътя до Киселчово