АТЕЛИЕ

ЕВРОПЕЙСКИ КЛАСИЧЕСКИ ЕТИКЕТ

и комуникационни умения

в Арт център Артел 13

Европейски класически етикет

и комуникационни умения

29 юни – 1 юли 2018

Една забавна среща, в която ще говорим за това, че етикетът е език, начин на водене на политика и красив начин да правим обичайните неща.

Ще се спрем на класическите френски и английски маниери, ще поговорим за модели на подражание, първи дами, изискани двойки, шампанско, порцелан, дрес кодове, поведение около масата. И любопитни, пикантни истории, свързани с хората, създали това толкова красиво и елегантно знание за общуването.

Ще пием чай по английски, ще упражняваме т.нар. small talks и… ще си говорим за изкуство. И за времето, разбира се – само то не може да обиди, ако не го харесваме.

Водещ на Ателието ще бъде Мария Касимова-Моасе

Ето как се представя тя съвсем накратко:
Аз съм журналист и писач. Това са две взаимно свързани диагнози. Журналистиката е елегантен израз на моето любопитство. Писачеството е начинът ми да разказвам истории и да оправдавам логореята си.

Обичам да наблюдавам хората и да разказвам историите, които чета зад тези наблюдения.

Завършила съм българска филология в Софийския университет. Цял живот съм работила като журналистка, освен времето на студентстването ми, когато също чистех къщи и бях детегледачка. Била съм отговорен и главен редактор н различни медии, сред които списание Едно, списание ELLE, Капитал LIGHT, списание НЕЯR. Имам и сериозен телевизионен опит.

Завършила съм две обучения по етикет и протокол: в Лондонското училище Minding Manners и ISPD в Брюксел, както и една частна школа в Париж. Преподавам тези свои знания, които обогатявам постоянно, от почти осем години. Водя общи и частни обучения, консултирам различни компании и конкретни личности.

Имам две дъщери и един френски съпруг, който ми е втори. С него живея на остров Менорка, Испания, но всеки месец се прибирам в България, заради децата, работата и приятелите си. Активно работя като журналист, като пиша статии за два от най-големите и популярни сайта у нас – ploshtadslaveikov.com и Webcafe.bg.

Имам една издадена книга „Близки срещи със смесени чувства“ от издателство Colibri, чиято премиера беше през юни 2017. В момента работя върху друга, чието излизане още няма дори прогнозна дата.

Говоря английски, френски, руски - не всички еднакво добре. На испански гладна, жадна и без подслон също няма да остана. Италиански съм учила в училище – днес го разбирам, но ми е трудно да говоря. Същата е ситуацията и с едно бойно изкуство, което усилено тренирах три години – уинг чун.

В момента се уча да свиря на пиано. Готвя добре, пия вино, обичам да чета и да гледам кино, театърът ми е стара страст. Имаме три кучета.

Програмата

Петък
16.00 - 17.00 ч. Настаняване и кафе.
18.00 – 19.30 ч. Въведение в етикета и класическите европейски норми – принцове и принцеси, крале и кралици, първа дами, холивудски легенди и силата на първото впечатление. Запознаване и менажиране на контактите.
19.30 - 20.00 ч. Вечеря.
По време на вечеря в неформална обстановка ще поговорим за основните правила при хранене – място на посуда и ползването й, салфетки и хигиенни подробности, легенди за основните неща върху масата – хляб, вино, вода.


Събота
8.30 ч. Закуска
10.00 - 12.30 ч. Всичко около масата – типове събития и категоризацията им, покани и откази, подготовка на помещението и посрещане на гостите, welcome drink и истории за шампанско и вино, начин на редене на гостите около масата, тостове, коктейли и коктейлна култура, реч и разговори, неудобни ситуации и тоалетни подробности, пиене на кафе и изискани концентрирани напитки и пушене на пури. Избор и размяна на подаръци. Благодарствени писма и етикетната „обратна връзка“.
13.00 ч. Обяд
15.00 – 17.00 ч. Основни дрес кодове и избор на аксесоари за различни събития. Културни различия в начина на обличане и защо те са важни за етикета. Комуникационни умения според интернационалните традиции и обичаи. Основни правила на английското пиене на чай – история, меню, посуда, типове чай и начин на приготвянето и пиенето му.
17.00 – 18.00 ч. Пиене на чай по британска традиция.
19.30 - 20.00 ч. Вечеря.


Неделя
8.30 ч. Закуска.
12.30 ч. Обяд и отпътуванеПо време на ателието ние ще се погрижим изцяло за вас. Ще бъдете нахранени 3 пъти на ден. Ще получите кафе и чай в неограничени количества. Ще имате всички необходими материали за обучението. Ще се насладите на нощувка в нашата база.

Алкохол не се предвижда. За него ще трябва да се погрижите сами и то предварително.

Записване и такса за участие

Таксата за участие в Ателието е 180 лв. Записването става с капариране на 50% от таксата за участие. Позвънете на тел. 0303 65 246 или ни пишете, за да се уверите, че има свободни места.Приятели на Артел 13


Адрес:

4765 Киселчово
Улица 1
artel13.kiselchovo@gmail.com


Контакти:

Телефон:  0303 652 46
Мобилен:  0877 376 595
Skype: monachoban


Местонахождение:

GPS: 41.533, 24.5936
Карта: Google Maps
Още за пътя до Киселчово