АТЕЛИЕ

ЗА ПЛЕТИВО

в Арт център Артел 13

Ателие за плетиво


Плетене на чорапи и терлици на 1, 2 или 5 куки

28 – 30 септември 2018

В ателието ще придобиете умения за изплитане на чорапи и терлици на една, две или пет куки според собственото ви желание.

Плетенето набира все по голяма популярност - то е хоби, което освен, че разпуска невероятно, има изключително благоприятно въздействие върху мозъка и психиката като цяло. Ритмичността и съсредоточеността в комбинация с изчистване на мислите има много общи черти с принципа на медитацията.

Тези дейности имат почти магическо въздействие върху съзнанието ни. При хората, които плетат в група, ефектът е дори още по–силен.

Седянките от старите времена са били точно такъв вид терапия и едновременно създаване на нещо полезно с ръцете.

За водещия на ателието


Ателие за плетиво
Зорница Николова е машинен инженер по образование и творец по призвание и душа. Занимава се плетиво, пачуърк, бродерия и други ръкоделия. Собственик е на „Ателие – магазин SteZo dеcor“, Стара Загора. Ето как се представя тя накратко:

"Управител съм на семейната ни фирма, занимаваща се с проектиране на селскостопански обекти. Това е доста несъвместимо с плетенето, шиенето, бродериите и другите ръкоделия. Но те са ми слабост от дете.

Много хора ме питат как успявам да съчетая две толкова различни професии. Те просто се допълват и показват двете страни на моето Аз.

Определено инженерната мисъл и умението да се правят чертежи и изчисления много помага за пачуърка. По пачуърка се запалих преди около 8 години. Занимавам се във всяка свободна минута с любимото ми хоби.

Преди около 6 години успях да реализирам и мечтата си - да създам място, където се продават творенията ми, където могат желаещите да се научат сами да ги правят. В "SteZo decor" се споделят идеи и сръчности на хора като мен, които се оказа, че не са никак малко."


Вижте SteZo decor във Фейсбук: facebook.com/pg/SteZo-decor

Може да посетите Онлайн магазин SteZo decor ТУК

Програмата

Петък
16.00 - 17.00 ч. Настаняване и кафе.
17.00 – 19.00 ч. Запознаване с различните видове прежди и техните характеристики, пособия за плетене и помощни средства, схеми за изработване и различни видове плетки, които могат да се използват:
- Избиране на подходяща прежда и куки за плетивото, което желаете да изработите;
- Започване на избраното от вас плетиво – чорап или терлик на една, две или 5 куки.
19.30 – 20.00 ч. Вечеря.Събота
8.30 ч. Закуска
11.00 – 13.00 ч. Седянка на плетка, продължаваме със сладките приказки и изработване на изделието
13.00 ч. Обяд
15.30 – 19.00 ч. Плетенето продължава:
- изработване на пета на чорапа;
- Завършване на плетивото.

19.30 - 20.00 ч. ВечеряНеделя
8.30 ч. Закуска.
9.30 – 12.00 ч. Свободно време
12.30 ч. Обяд и отпътуванеПо време на ателието ние ще се погрижим изцяло за вас. Ще бъдете нахранени 3 пъти на ден. Ще получите кафе и чай в неограничени количества. Ще имате всички необходими материали за обучението. Ще се насладите на нощувка в нашата база.

Алкохол не се предвижда. За него ще трябва да се погрижите сами и то предварително.

Записване и такса за участие

Таксата за участие в Ателието е 140 лв. Записването става с капариране на 50% от таксата за участие. Позвънете на тел. 0303 65 246 или ни пишете, за да се уверите, че има свободни места.Приятели на Артел 13


Адрес:

4765 Киселчово
Улица 1
artel13.kiselchovo@gmail.com


Контакти:

Телефон:  0303 652 46
Мобилен:  0877 376 595
Skype: monachoban


Местонахождение:

GPS: 41.533, 24.5936
Карта: Google Maps
Още за пътя до Киселчово