БАРДОВО БЪРДО ФЕСТ

 

Направете кръгче около датите 28, 29 и 30 юли и не ги давайте на никого, преди да прочетете долните редове!!!

Помните ли звездите над поляната, които се конкурираха по едрина с въглените в огнищата?

Помните ли как бардовете от цяла България се надпяваха като огромни пеперуди под крушките на нощната сцена? Направо между боровете и онези ситни планински ябълки. Направо под небето. Колко смях, аплаузи и бисове изригваха от поляната, където публиката с якета и чаши в ръце удължаваше нощта, за да е по-дълъг музикалния купон?

Това бе първото „Бардово бърдо“ в село Киселчово. Където по стъпките на самодивите стъпваха сериозни мъже и красиви жени, палатките никнеха като на анимация, а хората бяха радостни да се запознават именно на това вълшебно място в сърцето на Родопите.

Пак ще е така тази година! А може би и по-хубаво. Защото ще се постараем да е по-организирано, с по-богата програма и по-едри звезди – на сцената. Тези в небето не могат да бъдат по-хубави!

Екипът на Бардово бърдо фест ви очаква. Чановете на няколкото крави в селото – също! И онзи нощен въздух прецеден през мащерковата цедка на Орфеевата планина.

Краят на юли – 28, 29 и 30! Запишете си – Киселчово!

Елате на купон!

БАРДОВО БЪРДО ФЕСТ

28-30 юли, село Киселчово, Смолянско

НАСТАНЯВАНЕ

По време на фестивала настаняването е само на палатки. За гостите има специално обособено място за палатки. На мястото на фестивала има тоалетни и вода.

ЦЕНА

Събитието е с вход свободен. Посетителите сами поемат разходите за път. За палатковия лагер няма да има такса.

МУЗИКА

На поляната над село Киселчово гостите на “Бардово Бърдо Фест” ще имат възможност да чуят някои от любимите съвременни бардове. Те ще изпълняват свои песни, но и ще припомнят мелодиите на младостта – под звездите и край огъня.

ДЕТСКА ПРОГРАМА

Игрите сред природата са основен акцент на фестивала, затова и детските кътове ще са обособени на поляната, сред тревата и пръста. Детската програма ще включва състезания и игри на ластик,  стъклени топчета, “Не се сърди, човече!”, “Дама”, “Домино”, “Народна топка”и много други.

ХАПВАНЕ

Освен традиционното родопско чеверме, менюто по време на “Бардово Бърдо Фест” ще включва вкусотии от едно време – циганска баница, яйце на вестник, мечка, филия с лютеница, лимонада, захарно петле, слънчогледови семки във фунийка от вестник и други.