Доброволци

Казват, че доброволчеството в България не е добре развито. Казват, че доброволците са луди хора – „ Та кой в днешно време работи без пари?!“. Казват още какво ли не. Ала вместо да вярвате сляпо на някакви си думи, елате в Киселчово и вижте.

Когато един от участниците в ателиетата ни ми предложи да дойде като доброволец, че да съберем и още хора за разширяването на Артела, самата аз бях скептична. И изведнъж… след като потърсих помощ от сайта на Timeheroes , след като се обадиха над 60 човека, дойде моментът на моя емоционален шок. Има ги, истински са и са прекрасни тези хора. И хич не са будали. А имат души като за цяло село!

Равносметката: общо 5 доброволчески лагера, млади хора с образование, мечти, вътрешна свобода, трудолюбие и купонджийски дух. Вече знам със сигурност – мечтата за възраждане на едно село е възможна! За себе си видях как се създава общност, как сърцето се изпълва с благодарност, как нещата се случват пред очите ни. Убедена съм, че прекрасните хора са много, истински, искрени. Благодаря ви, момичета и момчета!

Благодарение на доброволците съществува Артел 13-напълно изграден, развиващ своята дейност. Благодарение на тях Киселчово има по-хубав, чист и цветен мегдан.

Следете и за следващите ни доброволчески акции.

За себе си знам – в Артел 13 винаги ще има място за доброволците. Защото те са другите, различните, истинските, моите си хора.