ПЪТЯТ ДО АРТЕЛ 13

село Киселчово, Родопа планина

Местоположението

и още нещо за Киселчово и пътя до него

Къща за гости Артел 13 се намира в малкото Родопско селце Киселчово. Селце само с 15 жители. И с къщи, разположени по пътя под формата на подкова, извила се сякаш като символ за щастие между полите на Родопа планина.

В близост са едни от най-известните зимни курорти: Пампорово на 16 км, Чепеларе 23 км. На 30 км от Киселчово е Смолян и на 15 км - Смилян. Ако спуснете по картата мислена отвесна линия от Чепеларе към Пампорово, Смолян и Смилян - все имена, превърнали се в символи на Родопския край, вляво от тази линия, в непосредствена близост е Киселчово. Приютило се в тишината и чистотата на Родопите. Само на 5 км от границата ни с Гърция.

София е на 268 км, Пловдив - на 121, а само на 2 522 км... Париж!
След дълги години живот и творчество в Париж оттам се завърна в Родината си Мона Чобан - писател и създател на "Артел 13". С каузата да възвърне живота в това запустяващо доскоро Родопско селце. Затуй не се учудвайте, когато, разхождайки се в Киселчово, срещнете дървена табелка с надпис "Париж 2 522 км", сочеща към Градът на светлините и на любовта.

Тук няма магазин, няма кръчма. Но и нищо няма да Ви липсва! Защото тук пък има хора с добри сърца, които с любов ще ви помогнат във всичко, от което имате нужда.
Имате и най-чистата енергия на Родопите!

Как да стигнете до Киселчово без автомобил?

Вземете най-удобния за Вас автобус до Смолян. Преди това ни се обадете, за да Ви осигурим транспорт с автомобил от Смолян до Киселчово и обратно за датата на връщане. Цената на човек очевидно ще зависи от броя на пътуващите и от багажа, който носите. Ще я уточним веднага след като ни кажете колко души и за коя дата искате да пътувате. Звънете ни без да се притеснявате.Как да стигнете до Киселчово с автомобил?

Когато пътувате с кола до Киселчово, въведете тези GPS координати: 41.533, 24.5936
За Ваше улеснение ползвайте и картата на Google, в която може да влезете направо ТУК.

За всеки случай, ако имате проблеми с GPS по време на пътуването, по-долу имате на разположение и Кратко описание за пътя, за да сте спокойни във всички случаи, че пътувате точно към Артел 13.

От Асеновград

От Асеновград поемете в посока Бачковски манастир, Чепеларе, Смолян. Малко преди Смолян е бензиностанция ОМИКС. След нея продължете по десния път в посока табела "Смолян-Ц". На следващото кръстовище продължавате по табела "Център 5 км" (Вж. снимката). От Смолян излизате по пътя за село Арда.

От Смолян

Посоката, която трябва да следвате от Смолян е: Чокманово, Смилян, Арда. След като сте излезли от Смолян, на първия срещнат разклон завивате надясно в посока на пътните знаци Чокманово, Смилян и Арда (Вж. снимката). И продължавате само направо по основния път, докато стигнете Смилян.

От Смилян

Като видите табелата на Смилян, на първия разклон след нея завийте надясно следвайки пътните знаци в посока Могилица и Арда (Вж. снимката). Пътят преминава през Смилян. Карате само направо през Смилян и на излизане оттам пътят Ви води към селата Кошница, Киселчово и Арда.

От село Кошница

След с. Кошница на първия разклон с пътни знаци завивате надясно по посока табелата "Киселчово 7 км" (Вж. снимката). На следващия разклон продължавате направо, не завивате надясно. След малко пътят влиза в Киселчово. Карате само направо, докато подминете първите къщи. Това са къщите на Долно Киселчово. Артел 13 е веднага след тях - в Горно Киселчово.

В Киселчово

След като отминете къщите на Долно Киселчово продължавате пак само направо, докато стигнете остър завой надясно, почти на 180 градуса, водещ нагоре към къщите на Горно Киселчово. Завивате по него и карате само направо до края на пътя, където има площадка за паркиране на колите. Мястото за паркиране е безплатно. Паркирайте спокойно там и продължете нагоре по лявата пътека. На десетина метра след като минете малкото мостче ще видите отляво Къща за гости Артел 13 (Вж. снимката).

Може още като паркирате да натиснете клаксона.
Тук е тихо. Ще ви чуем :)
Приятели на Артел 13


Адрес:

4765 Киселчово
Улица 1
artel13.kiselchovo@gmail.com


Контакти:

Телефон:  0301 58 444
Мобилен:  0877 376 595
Skype: monachoban


Местонахождение:

GPS: 41.533, 24.5936
Карта: Google Maps
Още за пътя до Киселчово