СЕЛСКИ ТУРИЗЪМ

в сърцето на Родопите

Тук ще попаднете
в друг свят

Божествено чист свят, в който напрежението от вас ще се изпари за времето, за което ще се изпари ароматът на първото Ви сутрешно кафе. Тук не може да скучаете.

Ако сте израснали в града и сте любопитни да наблюдавате как се дои мляко на ръка от токущо прибралия се от паша добитък, може да видите това тук на живо. Може да видите и как се подквасва издоеното прясно мляко. Как токущо приготвеното кисело мляко се реже с нож, като сирене. Тук може да се научите да месите хляб, да приготвяте баница, мекици и още много домашни вкусотии, приготвяни от Вашата баба или майка. Вкусотии, които ще Ви върнат към най-милите и сладки спомени от детството.


Може да поемете по някоя от четирите екопътеки, които започват оттук или да посетите някоя от шестте най-известни туристически дестинации, намиращи се в близост до Киселчово. Може да предприемете пешеходен преход с туристически обувки или преход на кон с наш водач. Да се разходите по маратонки из близките поляни с ножица за билки и с кошница за горски плодове.


Да поседите на сянка край успокояващия ромон на някое поточе. Или просто да се излежавате целия ден с любима книга в ръка сред уникалната тишина на планината. Да попеете или да помълчите вечер с приятели край огъня на двора, под звездите над Киселчово, сред смълчаната Родопа планина.


Тук наистина не може да скучаете. Но ще намерите най-благодатното място за почивка - божествените Родопи. Ще имате цялото спокойствие на света, планинската тишина и кристалната чистота на всичко около Вас!


Тук времето сякаш е спряло! И всяка Ваша клетка започва да диша истински! Защото е в средата, за която сме създадени Отгоре!

Затова тук всеки среща себе си!
Не онзи, притиснатия от стреса на цивилизацията.
А този, истинският, който е!
И тогава започва да се чувства истински жив!

И когато към целия този микс добавите и активния духовен живот в Ателиетата за изкуство, занаяти и народни традиции, провеждани в Къщата за гости, ще разберете, че се намирате на уникалното място: АРТЕЛ 13!

Българското духовно място за почивка,

пропито с чистотата на Родопския край, което другаде, просто не съществува.

И точно това уникално място е част от неповторимата Магия на Киселчово!
Една българска магия, която си заслужава да изживеете!РОДОПСКА КУХНЯ ОТ ВАС

Ако обичате да приготвяте сами вкусотии за най-скъпите си хора и това е Вашия начин да релаксирате, тук може да сготвите любимите си ястия с пресни еко продукти от Киселчово, доставени от нас.

РОДОПСКА КУХНЯ ОТ НАС

Ако предпочитате да избягате далеч от кухнята и да поемете по пътеките на Родопа планина, нашият домакин ще Ви чака като се върнете с готова топла родопска храна, приготвена с местни еко продукти, по Ваш избор от нашата храна.

ЕКО ПРОДУКТИ ЗА ВКЪЩИ

Оттук може да си купите за вкъщи чисти продукти от Родопа планина: фасул, картофи, прясно и кисело мляко, сирене, кашкавал, сладко от боровинки, горски ягоди, боров мед, родопски мед и още много планински дарове, каквито трудно ще намерите в града, толкова евтини и гарантирано чисти. Поръчайте ги предварително, за да Ви ги доставим навреме. Тук нищо не стои на склад, пропито с консерванти :)

ТУРИСТИЧЕСКИ ИЗЛЕТИ

До Киселчово автомобилните пътища свършват. И започват чистите еко пътеки и само музиката на планината. Ако обичате туризма, може да поемете по еко пътеките на Родопа планина, сами или с наш водач.
Походът по туристически пътеки с водач е 130 лв. на ден или 60 лв. за 4 часа. А в непосредствена близост до Киселчово Ви очакват едни от най-интересните туристичесси дестинации в Родопите.

ПОЧИВКА ПЛЮС ДУХОВНОСТ

Вие може да откриете и други места за почивка сред чиста девствена природа и екологична храна. Но със сигурност тук е единственото място, където може да добавите към всичко това и духовна храна за душата:
Стените на Артел 13 са пропити с духовната енергия на писатели, журналисти, поети, музиканти, художници, фотографи и още много деятели и почитатели на изкуството, културата и народните традиции, които са участвали в нашите Ателиета. А защо и Вие да не станете част от тях? Очакват Ви незабравими емоции, срещи и нови приятели. Ако Вашето време за отдих съвпада с някое Ателие - те са винаги в почивните дни, подарете си една уникална почивка на различното място: Артел 13!

Приятели на Артел 13


Адрес:

4765 Киселчово
Улица 1
artel13.kiselchovo@gmail.com


Контакти:

Телефон:  0301 58 444
Мобилен:  0877 376 595
Skype: monachoban


Местонахождение:

GPS: 41.533, 24.5936
Карта: Google Maps
Още за пътя до Киселчово